Γάμος: Νέα ζωή, νέο σπιτικό, φτιαγμένο με όνειρα κι αγάπη!

Ελάτε, τώρα… Μεταξύ μας: Ποια από μας, μικρό κορίτσι ακόμα, δεν αφιέρωσε ώρες και ώρες ονειρευόμενη τον τέλειο γάμο της; Χτίζοντας μέσα στη φαντασία της, ψηφίδα – ψηφίδα, λεπτομέρεια πάνω σε λεπτομέρεια, όλο το παραμυθένιο σκηνικό, απ’ την αρχή ως το τέλος· από το νυφικό και την κουαφ, μέχρι το σχέδιο της τούρτας και το τραγούδι για τον πρώτο κοινό χορό με το πολυπόθητο, αγαπημένο, επίσημο πλέον ταίρι;

Ένα όνειρο που, οι περισσότερες –πάω στοίχημα- συνεχίσαμε να κρατούμε ζεστό στη καρδιά μας μεγαλώνοντας, τροποποιώντας, ίσως, κάπως τις λεπτομέρειες, σύμφωνα με τις αλλαγές της  μόδας, των προτιμήσεών μας αλλά, από ένα σημείο και μετά, και των δεσμεύσεων της ενήλικης πια ζωής μας. Όμως, το όνειρο εκεί… Να περιμένει να το ζήσουμε!
Και να που ήρθε η ώρα!
Συγχαρητήρια, λοιπόν και καλορίζικοι!

Ωστόσο, το όνειρο πρέπει να έχει και συνέχεια για να μεταμορφωθεί σε τέλεια, ολοκληρωμένη πραγματικότητα! Κι αυτή η συνέχεια δεν είναι άλλη από το νέο σας σπίτι, εκείνο που θα στεγάσει τη νέα σας, κοινή ζωή και θα της δώσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το χώρο να αναπνεύσει και να ανθίσει! Ακόμη κι αν συζούσατε με το σύντροφό σας και πριν το γάμο, στο δικό του ή στο δικό σας σπίτι, και σκοπεύετε να μη μετακομίσετε, ο γάμος είναι η πλέον κατάλληλη αφορμή προκειμένου να (ανα)διαμορφώσετε τους χώρους του ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τις νέες σας ανάγκες αλλά και προκειμένου να σηματοδοτήσετε το νέο σας ξεκίνημα στη ζωή με κάποιες αλλαγές που θα εκφράζουν τις κοινές σας επιλογές.

Πρώτη προτεραιότητα δεν μπορεί, φυσικά, παρά να είναι ο πιο ιδιωτικός χώρος του ζευγαριού: η κρεβατοκάμαρά σας. Ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού αφού εκεί θα ξεκινάει κι εκεί θα τελειώνει η κάθε μέρα της νέας σας ζωής. Για αυτό, η διαμόρφωση και η διακόσμησή της είναι πολύ σημαντική, ώστε να σας επιτρέπει να χαλαρώνετε, να ξεκουράζεστε, να επικοινωνείτε. Καθώς το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση και την ψυχολογία μας, επιλέξτε μία απόχρωση κοινής αποδοχής. Λάβετε μόνο υπόψιν σας πως οι γκριζωπές μπεζ και πράσινες αποχρώσεις επιδρούν αρνητικά στη λίμπιντο. Μία ακόμη λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξετε είναι ο φωτισμός. Τοποθετήστε ροοστάτη ώστε να ρυθμίζετε την ένταση του κεντρικού φωτισμού και οπωσδήποτε μικρά φωτιστικά, ή κρυφό φωτισμό ώστε να δημιουργείτε μια πιο «ήσυχη» ή και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Η κουζίνα είναι ένας ακόμη χώρος που με την κατάλληλη διαμόρφωση μπορεί να αποτελέσει χώρο έμπνευσης κοινής δημιουργίας! Όσο πιο ευρύχωρη, τόσο το καλύτερο, ώστε να μπορείτε να μαγειρεύετε μαζί, πειραματιζόμενοι, διασκεδάζοντας αλλά και ετοιμάζοντας, παρέα, λιχουδιές για να υποδεχτείτε τους φίλους σας.

Επανακαθορίστε ζώνες χρήσης στο μπάνιο και φροντίστε να υπάρχει προσωπικός χώρος για τις ιδιαίτερες ανάγκες και των δυο σας. Σε κανέναν δεν αρέσει να χρειάζεται να ψαρέψει την οδοντόβουρτσά του πίσω από βουνά καλλυντικών μέσα σε κάθε ντουλάπι!

Τέλος, τώρα είναι η σωστή στιγμή να ξαναδείτε με άλλο μάτι τους χώρους υποδοχής σας, σαλόνι και τραπεζαρία. Επιλέξτε έπιπλα, υφάσματα, χρώματα που αρέσουν και στους δυο και δημιουργήστε με το γούστο σας και τα αγαπημένα σας αντικείμενα έναν χώρο που θα αγκαλιάζει με ασφάλεια και θαλπωρή τις κοινές σας στιγμές αλλά και εκείνες με τους φίλους και τους οικείους σας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, βάλτε στο μίγμα τη φαντασία σας και μαζί με την αγάπη που σας δένει, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα διπλασιάσει τη χαρά σας!

Καλά στέφανα! <3