Οδηγίες Σωστής Χρήσης Στρωμάτων

Ένα καλό στρώμα μπορεί να αλλάξει όλη σας τη διάθεση. Ξυπνάτε πιο ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια για να κάνετε τις δραστηριότητες όλης της ημέρας. Όμως ακόμη και τα στρώματα έχουν οδηγίες χρήσης οι οποίες πρέπει να τηρούνται ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για όσο το δυνατό περισσότερο καιρό.

Τι πρέπει να προσέχουμε και να αποφεύγουμε:

  1. Μη χρησιμοποιείτε βάση μικρότερη από τη διάσταση του στρώματος. Υπάρχει περίπτωση αλλοίωσης των ελατηρίων και των υλικών λόγω της πίεσης. Προτιμήστε βάση της Istikbal που είναι κατασκευασμένη για να ταιριάζουν τέλεια με τα στρώματα της εταιρίας. 

  2. Σε περίπτωση που δεν έχετε βάση της Istikbal, τοποθετήστε το στρώμα σε στεγνή, στιβαρή και επίπεδη επιφάνεια (χωρίς κενά). Η λάθος βάση προκαλεί φθορά στο στρώμα και αλλάζει τη στήριξη και αίσθηση που προσφέρει το στρώμα.
  3. Προτιμήστε κρεβάτι χωρίς τάβλες. Ένα διαθέτει, θα πρέπει οι τάβλες να εφάπτονται ή να αφήνουν μέγιστο κενό ενός εκατοστού. Στην περίπτωση που το κρεβάτι διαθέτει βάση από κόντρα-πλακέ ή ινοσανίδα, ανοίξτε τρύπες ανά ίσα διαστήματα για καλύτερη ροή του αέρα.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα ή επίστρωμα της Istikbal ώστε το στρώμα σας να είναι προστατευμένο από τη σκόνη, τα ακάρεα και τους λεκέδες. 

  5. Να αερίζετε συχνά το στρώμα σας, αφήνοντας  το εντελώς ακάλυπτο για λίγες ώρες, τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Προσοχή, μην το αερίζεται στο μπαλκόνι γιατί δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο στο φως του ήλιου.
  6. Να γυρίζετε το στρώμα σας πάνω κάτω εφόσον είναι διπλής όψης ή αλλάξτε τη φορά αν είναι μίας όψης. Για διευκόλυνση, σε ορισμένα μοντέλα υπάρχουν ενδείξεις στις γωνίες του στρώματος.
  7. Μη σιδερώνετε πάνω στο στρώμα σας. Ο ατμός είναι πηγή ανάπτυξης ακάρεων και άλλων μικροοργανισμών τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μούχλα. 

  8. Μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρική κουβέρτα, ειδικά στα στρώματα που περιέχουν memory foam ή latex διότι μπορεί να αλλοιωθεί η λειτουργία και η απόδοση των υλικών.