Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με χρώμα και στυλ!

Τα Χριστούγεννα είναι, πια, σε απόσταση αναπνοής και το γιορτινό πνεύμα των ημερών έχει μπει για τα καλά στην καρδιά αλλά και στο σπίτι μας! Για εσάς που δεν στολίσατε ακόμα αλλά και για εσάς που προλάβατε, ήδη, έχουμε να σας προτείνουμε ιδέες για να δημιουργήσετε την τέλεια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι σας ή να συμπληρώσετε με λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά!

Το λευκό του χιονιού, το πράσινο του έλατου και οι κόκκινες αποχρώσεις είναι ο κλασικός χρωματικός συνδυασμός που φωνάζει Χριστούγεννα από μακριά! Αν είστε, λοιπόν, παραδοσιακοί στις προτιμήσεις σας, μείνετε στην κλασική αυτή χρωματική τριάδα για ένα εγγυημένα επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.
Αν πάλι, βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο κι επιθυμείτε, φέτος, μία αλλαγή, ο συνδυασμός του λευκού μόνο με πράσινο ή μόνο με κόκκινο θα δημιουργήσει ένα εξίσου εορταστικό αλλά και πρωτότυπο αποτέλεσμα ενώ ή αν είστε περισσότερο του μίνιμαλ στυλ τότε το απόλυτο λευκό με ασημί, χρυσαφιές  ή φυσικών αποχρώσεων πινελιές είναι για εσάς η ιδανική επιλογή!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμη κι αν δεν στολίσετε δέντρο, δημιουργήστε μία κεντρική διακοσμητική σύνθεση σε κάποιο προβεβλημένο σημείο του σαλονιού, π.χ. στο τραπέζι του σαλονιού ή της τραπεζαρίας σας ή ακόμα καλύτερα στο τζάκι, αν έχετε, με τα βασικά χρώματα της επιλογής σας και αναπαράγετε τον ίδιο  χρωματικό συνδυασμό σε μικρότερες συνθέσεις η διακοσμητικά στοιχεία σε όλο το χώρο. Θα πετύχετε, έτσι, ομοιογένεια και αισθητική αρμονία στη διακόσμηση.

Κεριά, διάσπαρτα στο χώρο, γιορτινά στολίδια στα έπιπλα, τις κουρτίνες ή τα φωτιστικά σας, όπως μπάλες, φιογκάκια ή κορδέλες, γιορτινά λαμπιόνια στα παράθυρα, γιρλάντες στο τζάκι ή τις σκάλες, χριστουγεννιάτικα μαξιλαράκια και γούνινα ριχτάρια στους καναπέδες σας, πάντοτε στο ίδιο χρωματικό μοτίβο της κεντρικής σας σύνθεσης, θα δημιουργήσουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που επιθυμείτε και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Κουκουνάρια και κλαδάκια ή στεφάνια, πράσινα ή ξύλινα, στολισμένα ή πασπαλισμένα με χρυσόσκονη, στην είσοδο του σπιτιού είναι μια απαραίτητη λεπτομέρεια που θα βάζει τους καλεσμένους σας στο κλίμα με το «καλησπέρα»! Και φυσικά, μη παραλείψετε την ανάλογη μουσική και το πιο γιορτινό σας χαμόγελο!

Καλά Χριστούγεννα!