Ώρα για καλοκαιρινή διάθεση!

Ο υποχρεωτικός περιορισμός μέσα στο σπίτι, εξ αιτίας της πανδημίας που αντιμετώπισε ο πλανήτης, μας έδωσε την ευκαιρία και τον χρόνο να χαρούμε το σπίτι μας όσο ποτέ άλλοτε. Από την άλλη, βέβαια, ίσως να παραήταν αρκετός αυτός ο χρόνος…
Μήπως είναι ώρα, εν όψει και του καλοκαιριού, να προχωρήσουμε σε μία, αν όχι ολική – έστω μερική, ανανέωση στους χώρους μας που θα αλλάξει την ατμόσφαιρα γύρω μας αλλά και τη διάθεσή μας;

Αν δεν θέλουμε ή δεν είμαστε σε θέση να προβούμε σε μεγάλες αλλαγές, κανένα πρόβλημα! Με μικρές και στοχευμένες κινήσεις μπορούμε να απαλλαγούμε από το βαρύ κλίμα του χειμώνα και της κλεισούρας που βιώσαμε επί μήνες και να αφήσουμε και συμβολικά την δύσκολη, σκοτεινή, εντός κι εκτός εισαγωγικών, περίοδο πίσω μας, ξεκινώντας, καταρχάς από το πιο απλό: Φως!

Κατεβάστε τις βαριές, σκούρες κουρτίνες που σκοτεινιάζουν τους χώρους και απορροφούν , επιπλέον, την εξωτερική ζέστη και αφήστε το σπίτι σας να «αναπνεύσει», επιτρέποντας το φως να φτάσει στο εσωτερικό αλλά και το αεράκι να σας δροσίσει.  Η αντικατάστασή τους με ελαφρές, ανοιχτόχρωμες, λινές κουρτίνες, είναι μια καλή επιλογή. Αντίστοιχα, αφαιρέστε τα χειμωνιάτικα, παχιά χαλιά και αντικαταστείτε τα με ανοιχτόχρωμα ψάθινα ταπέτα, μονόχρωμα ή ριγέ ή αφήστε το πάτωμα γυμνό.

Αλλάξτε, αν έχετε την ευχέρεια του χώρου, θέση στα έπιπλά σας. Θα είναι σα να φτιάξατε καινούριο σπίτι! Φροντίστε να αφήστε ανοιχτά τα περάσματα προς τα ανοίγματα του χώρου ώστε να είναι εύκολη η δίοδος στο μπαλκόνι ή την αυλή σας.

Αλλάξτε τις στόφες των επίπλων σας ή καλύψτε τα με βαμβακερά ριχτάρια σε ανοιχτόχρωμους γήινους τόνους ή παστέλ. Για τους πιο τολμηρούς, μια πινελιά σε έντονο κίτρινο ή πορτοκαλί ή και φωτεινό γαλάζιο σε ένα μόνο έπιπλο θα δώσει στο χώρο μία ιδιαίτερη καλοκαιρινή αύρα.

Δυο τρία φυτά σε ψάθινα κασπώ, μερικά φαναράκια και διακοσμητικά με θαλασσινό θέμα στο τραπεζάκι σας και …καλό καλοκαίρι!